Festival pričanja priča PRIČIGIN, koji se u Splitu održava od 2007. i već je odavno stekao kultni status kod publike, ove se godine proširio izvan granica Splita. ProjektPričigin na otocima, započet na Cresu i Lošinju, nastavlja se i tijekom jeseni, prvo gostovanjem na Rabu, a uskoro i na Hvaru .

Tako će se ovog vikenda, u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Hvara , održati dvodnevno književno događanje:

U petak, 10. studenoga 2023., s početkomu 19.00 sati u Lođi će se održati književna tribina pod naslovom „Što će nam književnost kad imamo turizam?“ Bit će riječi o materijalnom i duhovnom, o konzumerizmu i umjetnosti, o uvjetima za umjetničko djelovanje usred turističke špice, o mogućnostima interakcije turizma i književnosti…

U subotu, 11. studenoga 2023., s početkom u 19.00 sati u Hvarskom kazalištu održat će se „klasična“ pričiginska večer , pripovijedanje po pravilima Pričigina: priče su autorska djela, traju desetak minuta i obuhvaćaju raznolike teme: od bračnih odnosa preko peripetija s kućanskim aparatima, neobičnih poduzetničkih poduhvata, turizma i putešestvija.

U oba događanja sudjelovat će spisateljice i pisci koji su se u proteklih 16 godina splitskog Pričigina dokazali kao vrsni pripovjedači: Tonka Alujević, Renato Baretić, Jasen Boko, Aleksandra Kardum iMarinko Koščec,uz moderaciju Patricije Horvat .

Organizatorima je drago što će dio pričiginske atmosfere prenijeti na Hvar i što Hvarke i Hvarani neće morati čekati ožujak da dođu na Pričigin u Split, nego Pričigin dolazi njima. Nadaju se ujedno da će ovo biti povod mještanima drugih otoka, Splita i okolice da provedu vikend na Hvaru.

Ulaz je besplatan.