U utorak, 4. lipnja 2024., u zagrebačkom Centru KNAP predstavljen je multimedijalni književni projekt Slavic Soundwalking>, koji na inovativan način povezuje suvremenu književnost, zvuk i kretanje te tri grada – Zagreb, Ljubljanu i Beograd. Tom je prigodom lansirana i istoimena aplikacija za pametne telefone. Slavlje su uveličali gostovanje PRIČIGINA, čuvenog splitskog festivala koji već 17 godina slavi moć pripovijedanja uživo, te koncert grupe Cry Babies.

Pričigin u gostima, koji je održan pod nazivom ‘Moć pripovijedanja uživo’ publici je predstavio sedmero književnika iz Hrvatske, Slovenije i Srbije: Ankicu Tomić, Marinka Koščeca, Marka Dejanovića, Branka Rosića, Svetozara Cvetkovića, Adrianu Kuči i Zorana Kneževića. Vodila ga je Patricija Horvat, umjetnička direktorica festivala Pričigin, a sva događanja na sceni simultano su prevođena na znakovni jezik u suradnji s Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih osoba.

Aplikacija Slavic Soundwalking posve je besplatna i od 4. lipnja dostupna je za pametne telefone s Android OS-om te za iPhone.