S veseljem najavljujemo skori početak ovogodišnjeg ciklusa Pričigina na otocima: od 1. do 3. ožujka 2024. ponovno gostujemo na Lošinju i Cresu, gdje pripremamo večeri pripovijedanja, druženje s autori(ca)ma i radionicu pisanja.

Pričiginsku postavu na oba otoka čine spisateljice i pisci: Ivana Bodrožić, Zoran Maljković, Jelena Miholjević, Ivica Prtenjača i Ankica Tomić, uz moderaciju umjetničke direktorice Pričigina Patricije Horvat.

Radionica pisanja, koju vodi romanopisac Marinko Koščec , a sudjeluju i spomenuti pisci i spisateljice, prije svega je namijenjena srednjoškolcima, no dobrodošli su i drugi uzrasti, od 7. razreda osnovne škole nadalje. Prijave se primaju na mail: patricija.horvatt@gmail.com .

Osim toga, i u Malom Lošinju i u Cresu u prijepodnevnim će se satima u subotu i nedjelju održati druženje s autori(ca)ma, pa se svi ljubitelji lijepe riječi pozivaju da dođu, pripreme pitanja i komentare te donesu knjige na potpis.

Pojedinosti o programu:

MALI LOŠINJ
1. 3. (petak)

16:00 Radionica pisanja
19:00 Pričigin – caffe bar Utopia
2. 3. (subota)
11:00 Kava s autori(ca)ma – caffe bar Moby Dick

CRES
2. 3. (subota)

19:00 Pričigin – Palača Moise
3. 3. (nedjelja)
11:00 Kava s autori(ca)ma – caffe bar Rialto

Ulaz na sve programe festivala je BESPLATAN.

Festival Pričigin na otocima organizira Udruga Pričigin, pod pokroviteljstvom Grada Cresa, Turističke zajednice Malog Lošinja i Jadranke turizam d.o.o., medijskim pokroviteljstvom Tportala i Nacionala te u partnerstvu s caffe barom Utopia u Malom Lošinju i Palačom Moise u Cresu.